Satellitbilder (visuell)

Reklam
Mina Sidor
  • Här ser du en satellitbilder i den synliga spektrat. Till skillnad från infraröda satelliter tar dessa kameror bilder som det mänskliga ögat skulle se jorden. Bilderna är tagna i svart och vitt. Land och vatten som är fria från moln är färgsatta.

    Vädersatelliter observerar molnformationer sett från rymden. Det finns polära satelliter från NOAA och EUMETSAT Metop. Dessa satelliter roterar kring jorden på låg höjd och passerar samma punkt på jorden två gånger per dygn. Det gör att konstanta väderobservationer inte är möjliga.

    Här kan du se blider från en vädersatellit som har en geostationärbana kring jorden på en höjd runt 36 000 km. Satelliterna har en hastighet som gör att det tar exakt 24 timmar att rotera jorden. Det gör att dessa satelliter är placerade exakt över samma punkt dygnet runt. Bilderna (från MSG - Meteosat Second Generation) som visas här uppdateras var 15 minut. På våran webbsida uppdateras bilderna var sjätte timme. Om du registrerar dig och loggar in får du tillgång till bilder som uppdateras varje timme. I våra professionella lösningar kan man få uppdatering var 15:e minut.

    Du kan hitta satellitbilder för platser utanför Europa i världsväder.