Vintersolstånd och ännu mer snö

Reklam
Mina Sidor
 • Vintersolstånd och ännu mer snö
  22.12.2009 09:37

  Det har vänt och vi går mot ljusare tider igen. Vintersolståndet inträffade i går den 21:e dec vid klockan 17:47. Riktig vinter råder i hela landet med snö och kyla. Natten har varit kall på många håll med runt -20 ˚C på många håll i Götaland och östra Svealand. Horn i Östergötland mättes -25,7 ˚C. I västra Dalarna låg temperaturerna runt -25 ˚C och i de västra delarna av södra Norrland var det på en del håll runt -30 ˚C. Nattens lägsta temperatur mättes i Sveg som hade -32 ˚C  

  Nu när uppladdningen inför julen som bäst är i gång väntas ännu mer snö. Två snöfalls områden berör landet. Ett ligger över norra Norrland och under dagen rör sig det andra området med snöfall in över Götaland. Det väntas falla mellan 5 och 10 cm nysnö. I samband med snöfall också blåsigt vid kusterna. Snön i samband med blåst kan ställa till det i på vägarna både i norr och söder.

  Snöfallsområdet rör sig till tisdagskvällen in över Svealand. Innan snöfallet når Svealand finns det bra chanser till sol, om än något blek. Även över de södra delarna av norrland finns det gluggar i molntäcket.

  Av: Sophia Nilsson