Varmt väder!

Reklam
Mina Sidor
 • Foto: PA Photos

 • Varmt väder!
  06.05.2012 10:23

  Under de senaste två veckorna har vi här i Sverige bara haft några få dagar med varmt väder, kanske inte det man förväntade sig i slutet av april och i början av maj månad. Däremot nere i delar av Europa har man haft upp till 15 grader högre temperaturer än det normala. Många platser här översteg sitt april-maximum i slutet av månaden.

  Ett högtryck har legat över Medelhavet och över Svarta havet samtidigt som ett lågtryck berört Atlanten. Lågtrycket har pressat upp varm luft från Afrika och kombinerat med högtrycket i öster har detta lett till varmt och soligt väder över stora delar av centrala och östra Europa.

  Den 28 april uppmättes i Nuremberg en temperatur på 32,1 grader och detta är 13 grader över det normala i detta område i april. Även Polen hade varmt med en högsta temperatur på 29,3 grader. Detta var för lite mindre än en vecka sedan och nu har temperaturen börjat sjunka en aning då lågtrycket i väster försöker ta sig in och röra sig österut. Dock har fortfarande Nuremberg 22,4 grader.

  Under den kommande veckan väntas det bli kallare i Tyskland och Polen medan det i södra Europa fortsätter att vara ganska varmt. För vår del här i Sverige ser vi inga temperaturer som kan slå rekord den närmsta veckan. Det väntas varannandagsväder med lågtryckspassage ena dagen som följs av lite sol nästa dag. Sommarvärmen får vi alltså vänta ett tag på!

  Av: Caroline Berg