Vår?

Reklam
Mina Sidor
 • Foto: PA Photos

 • Vår?
  12.03.2012 07:20

  Det har varit några dagar nu med mycket sol och temperaturer mellan 5 och 10 grader. Våren och sommaren börjar dyka upp i de flestas tankar och på vissa håll är det faktiskt redan vår!

  I Skåne, över västkusten och över stora delar av kuststräckorna i Blekinge, Öland och Gotland har våren anlänt. För att det ska vara vår enligt meteorologiska definitionen måste temperaturen vara över 0 grader i mer än sju dygn i sträck.

  Just nu ligger ett högtryckscentrum över de brittiska öarna och högtrycket sträcker sig även in över Sverige. Detta bidrar till att solen fortsätter att dominera under den kommande veckan. Över Norrland väntas en del lättare molnområden passera men även här en del sol, dock fortsatt blåsigt över Norrlandsfjällen under måndagen och tisdagen. Nätterna i Götaland och Svealand väntas vara milda med temperaturer över noll grader. Därför finns en chans att våren anländer även här till slutet av veckan, det som kan stöka till det är om temperaturen nattetid sjunker för mycket och det blir någon minusgrad.

  Temperaturer omkring eller något över 10 grader väntas i Götaland och Svealand samtidigt som solen värmer, så passa på att ta varje tillfälle ni får att gå ut och njuta!

  Av: Caroline Berg