Omfattande lågtryck

Reklam
Mina Sidor
 • Karta över hur mycket snö som väntas fram till fredag kl 13.00.

 • Omfattande lågtryck
  08.12.2011 12:54

  Under torsdagskvällen väntas ett omfattande lågtryck in västerifrån. Det rör sig i en bana åt nordost och väntas beröra hela landet med nederbörd och blåsigt väder.

  Götaland
  Över västkusten regn från torsdagskvällen men när lågtrycksområdet fortsätter sin bana österut och in över de inre delarna av Götaland övergår nederbörden i snö. Nu i framkanten på området snöfall medan det i bakkanten övergår i mer snöblandat regn.  Till fredagen regn eller regnskurar då temperaturen stiger. I samband med nederbörden även blåsigt, värst blir det över de sydvästra delarna av Götaland där det är risk för mycket hårda vindbyar.

  Svealand
  Över västra Svealand snö från sena torsdagskvällen. Här övergår nederbörden i snöblandat regn och tillslut också regn under fredagsmorgonen. Längre österut dröjer det till tidig fredag morgon innan nederbördsområdet kommer in. Till en början väntas snö men ganska snabbt övergående i snöblandat regn och regn. Över Stockholmsområdet bara snö den första timmen sedan regn. Under hela fredagen regn till och från samtidigt som det väntas friska vindbyar under första halvan av dagen.

  Norrland
  Snö från fredagsmorgonen som rör sig sakta norrut. Snö fortsätter under hela fredagen och även en bit in på lördagen, över södra halvan av Norrlandskusten faller nederbörden som snöblandat regn eller till och med regn. På de platser där det väntas snö kan det komma upp mot 3 dm snö fram till lördagskvällen.

  Av: Caroline Berg