Nyårsvädret

Reklam
Mina Sidor
 • Fota: PA Photos

  Kartan visar förväntad molnutbredning vid tolvslaget på Nyårsafton. Gula fält är halvklart till mulet väder med låga moln. Ljusbruna fält är omkring halvklart väder med mellanhöga moln och mörkbrunt är mulet väder. Vita områden anger således klart väder. (Klicka på bilden för att se den större) Bild: MeteoGroup Scandinavia

 • Nyårsvädret
  30.12.2011 09:50

  Torsdagen bjöd på ostadigt väder i stora delar av landet med regn i både Götaland och Svealand samt snöbyar i Norrland. Över Götaland även blåsigt med stormbyar eller lokalt orkanbyar över framförallt Bohuslän. Vädret har nu lugnat ner sig och ger idag fredag en hel del sol på många håll. Utsikterna för Nyårsafton är också goda med kallt och soligt väder i stora delar av landet men för nordligaste Norrland en del moln och något lättare snöfall här och var. Under eftermiddagen och kvällen närmar sig dock en del moln från väster så framåt tolvslaget väntas det vara mulet väder över en stor del av Götaland samt västra och inre Svealand. Längs landet östra delar samt södra och mellersta Norrland blir det däremot mest klart väder.

  Till nyårsdagen är det sedan återigen ostadigare väder som väntar då ett omfattande nederbördsområde kommer in från väster, regn för de södra delarna av landet men över Svealand och Norrland snöfall.

  Av: Alexander Håkansson