Midsommarvädret!

Reklam
Mina Sidor
 • Midsommarvädret!
  23.06.2010 11:54

  Midsommarafton närmar sig med stormsteg och många väntas nog fira denna dag utomhus. Blir det då det här väldigt typiska midsommarvädret med sol ena stunden och regnskur andra?

  I södra Norrland och i Lappland väntas ett område med regn- och åskskurar röra sig in västerifrån som nog inte blir så uppskattat vid midsommarstängerna. Om man befinner sig i Norrbotten eller Västerbotten kan man lugnt sätta sig på en filt ute och inte oroa sig för något regn, dock får man inte se solen hela tiden utan tidvis är det en del tunna höga moln som skymmer. När man istället firar högtiden i Götaland och Svealand väntas solen visa sig en hel del, så här blir det perfekt med dans runt midsommarstången! I Götaland på förmiddagen och i Svealand på eftermiddagen kan det dock komma någon lättare skur, så packa för säkerhets skull ner ett paraply.

  Sommartemperaturer med omkring 20 grader, dock lägre i södra Norrland i samband med skurarna. På västkusten får man hålla i kransen på huvudet lite då och då eftersom byvinden kan friska i från havet.

  Glad Midsommar!

  Av: Caroline Berg