Julhelgen närmar sig!

Reklam
Mina Sidor
 • Julhelgen närmar sig!
  19.12.2008 13:26

  Det sista inför jul ska fixas eller kanske på börjas… Ett vitt landskap gör det lättare för att den rätta julkänsla ska infinna sig. Något de i landets norra delar är unnade av medan man i söder får ladda i mer gråmulet väder.

  Innan vi når fram till julen har vi helgen framför oss och den inleds under lördagen med ordentligt blåsigt väder i söder främst vid Västkusten. Där vindbyarna kan bli mycket hårda eller möjligen nå stormstyrka.  Orsaken till de kraftiga vindarna är ett lågtryck och med det följer även ett nederbördsområde. Det faller som regn i söder men övergår någonstans i Svealand till snöfall och över Norrland fortsätter det som snöfall.

  Söndagen blir en dag med mest uppehåll. Det lättar även bland molnen så att solen, trots att den är blek, får en chans att visa sig. I väster sedan närmare sig ett nytt nederbördsområde.

  Under måndagen spricker det upp i landets södra delar medan molnen ligger tätare i norra Norrland och över fjällkedjan i samband med det även snöbyar eller lätt snöfall. Till tisdagen sedan mest klart väder i hela landet.

  Så hur blir det nu med snön? Ja i de södra delarna Götaland och större delen av Svealand ser ut att bli utan snö. Däremot i Dalarna och Norrland kan man se fram emot en vit jul.

  Kanske att det ändå kan bli lite frost över de södra delarna för det milda vädret vi haft de n senaste tiden och kommer att ha ett par dagar framåt får ge vika då kallare luft blåser in lagom till den 24:e. Då väntas minusgrader i Norrland och Svealand. I Götaland strax under eller strax över nollan.

  Det lägre temperaturerna står sig sedan över julhelgen och det finns bra chanser att solen visar sig de korta timmar den är uppe. Framåt annandagen ökar molnigheten över de nordliga delarna och möjligen kan snöfall förekomma.    

  Vitt eller grönt utanför fönstret önskas ni en härlig jul! och Jultomten har ju tagit sig fram förr vid gröna jular!

  Av: Sophia Nilsson