Helgvädret

Reklam
Mina Sidor
 • Kraftiga regn- och åskskurar rörde sig under onsdagen upp över södra Sverige.

 • Helgvädret
  08.05.2013 13:28

  Den avkortade arbetsveckan har bjudit på en hel del sol och härlig försommarvärme på många håll. Även idag onsdag har både Svealand och Norrland haft soligt och vårvarmt väder men en hel del kraftiga regnskurar samt åska har under dagen rört sig upp längs framförallt västra Götaland. Det ostadiga vädret fortsätter sakta norrut så till imorgon, Kristihimmelsfärdsdag, väntas det mycket moln över landet med regn eller regnskurar på många håll, inslag av åska väntas också över både Götaland och Svealand.

  Fredagen bjuder sedan på fortsatt ostadigt väder med regn över Norrland samtidigt som både Götaland och Svealand får en mellandag men mest uppehåll och chans till en del sol, temperaturen landar också på ganska behagliga 15-19 grader.

  Regnet över Norrland ligger kvar även under lördagen innan det sakta masar sig norrut. Övriga landet får varierad molnighet med sol som varvas med en hel del moln och under eftermiddagen även lokala skurar.

  Söndagen ser sedan ut att bjuda på allmänt ostadigt väder i den södra halvan av landet med regn eller regnskurar samtidigt som den norra halvan får lite mer varierad molnighet men mest uppehåll.

   

  Följ gärna vädret i den smartphone eller lösplatta med hjälp av WeatherPro eller MeteoEarth.

  Av: Alexander Håkansson