Fruntimmersveckan

Reklam
Mina Sidor
 • Fruntimmersveckan
  21.07.2008 08:25

  Enligt Bondepraktikan ska denna vecka, som börjar med Fredrik och avslutas med Jakob, vara blöt och det har stämt den första delen. Stora mängder regn föll på många platser i södra Sverige under helgen och under måndagen väntas stora mängder regn i den norra delen av landet. Avslutningen på fruntimmersveckan blir däremot solig och varm.

  Vi är i mitten av juli och semesterveckorna avlöser varandra. Vädret har varit ostadigt den senaste tiden i hela landet med en hel del regn och åskskurar men också en del sol däremellan.  De som har väntat på ett stabilt högtryck som ger soligt väder och riktig högsommarvärme behöver förhoppningsvis inte vänta så länge.  Ett högtryck har synts i prognosen i några dagar och väntas att ta plats över Skandinavien i mitten av veckan.

  Innan högtrycket tar plats styr dock fortfarande lågtryck över vädret. Ett lågtryck med ett omfattande regnområde ligger över Finland och sträcker sig in över nordöstra Norrland där det lokalt kan komma stora mängder regn det kommande dygnet. Det kan även lokalt finnas inslag av åska och vindarna vid kusten blåser friska. Över Svealand ligger resterna av helgens regn och åskskurar. De har splittrats upp men kan fortfarande ge kraftiga skurar lokalt och även åska. I Götland däremot mest uppehåll och bra chanser till sol.

  Fortfarande under tisdagen väntas regnområdet över nordöstra Norrland dröja kvar och temperaturerna ser ut att bli blygsamma och får svårt att nå 15 grader. I resten av landet växlande molnighet och temperaturer som stiger mot tidigare dagar. Dock kan det i norra Götland under eftermiddagen bildas lokala eftermiddagsskurar.

  Från och med onsdag väntas solen dominera i större delen av landet! Temperaturerna stiger till runt 25 grader och möjligen också närmare 30 grader i den södra delen. Det här vädret ser sedan ut att hålla i sig även över helgen.  

  Av: Sophia Nilsson