Första advent!

Reklam
Mina Sidor
 • Photo: PA Photos

 • Första advent!
  25.11.2011 14:19

  Första advent i år ligger i november, nämligen den 27 november. Just den här vintern kommer den lägligt, inte mycket snö ligger på backen i landet så adventsstjärnor och adventsljusstakar kommer göra gott för den mörka årstid vi just nu befinner oss i.

  Tyvärr väntas inte något mysigt väder för att gå runt och titta på julskyltning eller kanske titta på förstaadventsfyrverkerier som finns i flera städer just denna söndagskväll. Två lågtryckspassager väntas som ger mycket blåsigt väder i hela landet samtidigt som det även faller nederbörd.

  Det första djupa lågtrycket ligger under fredagen över norska havet och under dagen passerar även tillhörande fronter in över landet. Blåsigast väntas det vara över Lapplandsfjällen med stormbyar. Detta lågtryck rör sig sedan under natt mot lördag österut och till tidig lördag morgon ligger lågtryckscentrumet över nordligaste delarna av Norrland. Fortsatt blåsigt samtidigt som det faller både snö och regn här uppe i norr. I övriga delar av landet omkring halvklart och uppehåll, men även här en del blåst.

  Lågtryck nummer två rör sig in över västkusten under lördag kväll och natt mot söndag. Blåsigast under söndagen över Götaland med vindbyar upp mot 25-30 m/s samtidigt som det regnar. Även i Svealand regn och blåst. I mellersta Norrland mest regn eller snö och lite kallare temperatur och längst upp i norra Norrland måttlig vind och mest uppehåll. Vinden i söder mattas av något till söndagskvällen och under måndagen passerar en högtrycksrygg med lugnare väder.

  Så alla ni som trotsar vädret och ger er ut i blåsten, håll i hatten!

  Av: Caroline Berg