Aktiv inledning på orkansäsongen

Reklam
Mina Sidor
 • Foto: Den tropiska stormen Beryl och prognosen för hur den kommer att röra sig. National Hurricane Center, NOAA.

  Foto: Den tropiska stormen Bud där den befann sig i onsdags (utanför Mexikos kust) och prognosen för dess rörelse under helgen. National Hurricane Center, NOAA.

 • Aktiv inledning på orkansäsongen
  29.05.2012 08:02

   

  Den tropiska stormen Beryl drabbade i helgen Floridas och Georgias kuster. Det har kommit stora mängder regn och detta i kombination med tidvatten gör att risken för översvämningar fortfarande finns. Vindar med stormstyrka och vindbyar med orkanstyrka gjorde att många människor var tvungna att hålla sig inomhus i väntan på att den tropiska stormen skulle dra förbi. När en storm som den här kommer in över land försvagas den genast och i skrivande stund har Beryl nedgraderats till ett tropiskt lågtryck. Trots detta kan den fortfarande ställa till med en del problem, främst på grund av de stora regnmängderna. Den förväntas nu dra vidare mot South Carolina innan den återigen kommer ut till havs. Beryl är den andra tropiska cyklonen som bildats i Atlanten i år - det är över hundra år sedan det senast hände.  

  MittVäder har tidigare rapporterat om den tropiska cyklonen Aletta som bildades ovanligt tidigt i östra Stilla Havet. Under helgen drabbades Mexikos kuster av Bud, den andra tropiska cyklonen som bildats i Stilla Havet.

  Det är en ovanligt aktiv inledning på orkansäsongen i år. Det är inte ofta som så många tropiska cykloner har bildats så tidigt på året, i både Atlanten och Stilla Havet.

  Av: Annie Persson