ÅF Offshore Race

Reklam
Mina Sidor
 • Foto: Chris Ison/PA Archive/Press Association Images

 • ÅF Offshore Race
  26.06.2012 13:12

  Snart är det dags för årets största seglingsevenemang i Stockholm, ÅF Offshore Race. Båtarna startar i centrala Stockholm nu på lördag och söndag och ska därefter runda Gotland innan det blir målgång i Sandhamn.

  Väderutsikterna för Stockholm är att en svagare högtrycksrygg ger vackert väder under fredagen. Dock närmar sig ett lågtryck västerifrån och under natten mot lördagen sveper en front med tillhörande skurar in. Till lördagen spricker det upp över Stockholm men en del skurar är att vänta. Längre ut till havs och över Gotland får man räkna med att regnet dröjer kvar och nu även med inslag av åska. Till kvällen drar regnet vidare åt nordost och följs av uppklarnande. Under söndagen blir vädret lugnare och molnigheten varierar mellan klart och halvklart.

  Måttlig till frisk sydostlig vind under lördagen som till eftermiddagen vrider mot sydväst. Söndag, måttlig vind omkring syd.

  Vill man följa tävlingarna gör man det bäst genom att lyssna på Radio ÅF Race 91,8 MHz.  Kanalen sänder speciellt med anledning av racet och leds av radiolegenderna Jesse & Loogna. Har du inte tillgång till vanlig radio går lika bra att lyssna via gratisappen Skärgårdsradion i din mobil eller via webbradio.

  För mer information om tävlingen och program läs mer på Kungliga Svenska Segel Sällsakapets hemsida:
  http://www.ksss.se/Kappsegling/Kappseglingar/AF-Offshore-Race/

  Av: Alexander Håkansson